in

Плевнелиев връчва днес проучвателен мандат на БСП

rosen plevneliev (Small)

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение в Народното събрание в 11.00 ч. днес. Два часа след това – в 13.00 ч. на „Дондуков” 2 Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат на втората по численост парламентарно представена политическа сила „Коалиция за България”.

 

Партия ГЕРБ в лицето на лидера й Бойко Борисов върна проучвателния мандат за съставяне на правителство. Държавният глава връчи мандата след проведените вчера следобед консултации. Преди това парламентът гласува оставката на кабинета „Орешарски”. В 12.15 ч. за оставката на кабинета се регистрираха 196 народни представители в НС. 180 от тях гласуваха „за”, против бяха 8 и 8 се въздържаха.

 

След консултациите Плевнелиев направи изявление, в което подчерта, че предстоят три важни въпроса за решаване – актуализация на бюджета и на НЗОК и работеща централна банка, която да бъде източник на доверие. Другата важна точка според държавния глава е Народното събрание да приеме решение, с което да даде възможност на служебното правителство да води преговори и да сключва договори и споразумения с други държави, и финансови институции за външни заеми за финансова стабилизация.

 

Източник: Дарикнюз

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/