in

Михаил Миков поема БСП

 

Михаил Миков е новият лидер на БСП. Това се случи, след като той и Драгомир Стойнев стигнаха до балотаж за лидерския пост в партията.
Михаил Миков са подкрепили 377, или 53,10%. За Драгомир Стойнев са гласували 333-ма, или 46,9%.
726 са гласувалите. Недействителни са се оказали 16 бюлетини.
„Благодаря ви, уважаеми делегати, че изпълнихте своя дълг. Искам да ви кажа, че ще бъде трудно, но заедно ще стигнем до резултат, достоен за 120-годишната партия – за партията, която най-искрено и автентично защитава интересите на българските граждани. Еднодневните партии и еднодневните политици не могат да бъдат тенденции. Благодаря, заедно напред”, каза той.
За финал, точно както подобава на Конгрес на БСП и с мили спомени от комунизма, малко момиченце, облечено в народна носия, каза: „Честита победа, родният ти град Кула е с теб“. Разбира се, как ще е Конгрес на БСП, ако няма фрапантент букет червени рози. Другарят (бел. ред. – в БСП на официални събития все още се обръщат така един към друг) Миков получи букета.
Все още действащият председател на Народното събрание не пожела да каже дали ще вземе някой от кандидатите, които участваха в надпреварата редом с него. „Първото нещо, което ще направя, е да се наспя“, каза Миков. И не пожела в конкретика да говори по никакви политически теми.

 

Източник: actualno.com

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/