in

Район „Приморски“ събира сигнали за висящи кабели

От Район „Приморски“ уведомяват, че на основание на чл. 46, ал. 1, т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация / ЗМСМА / , Заповед № 1397 от 07.05.2014 г. и Заповед № 1092 от 09.04.2014 г. на Кмета на Община Варна за неправомерно изградени въздушни кабелни мрежи, продължават регулярните проверки на длъжностни лица от Дирекция «Обществен ред и контрол « / «ОРК» / на Район «Приморски».

 
В много от случаите се констатират строежи на въздушни кабелни мрежи, монтирани върху стълбовете на уличното и алейно осветление, по фасадите и покривите на сградите и по дървета. В по – голямата си част строежите са извършени без изискуемите строителни книжа / одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешително за строеж / и по този начин те представляват незаконни строежи по смисъла на чл.225, ал.2 от Закона за устройство на територията / ЗУТ /.

 
Често така изградените въздушни кабелни мрежи представляват опасност за живеещите и преминаващите в близост до тях хора. В тази връзка от районната администрация се обръщат за съдействие към жителите на Район «Приморски» като сигнализират за нередности от този характер на телефон 052 359 – 100 или на електронни адреси: rаion_primorski@abv.bg или на public@primorski-varna.com.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/