in

ДАНС задържа кмета на Видин

gergo gergov (Small)

От ДАНС погнаха и кмета на Видин. Герго Гергов е бил задържан вчера след като служители на ДАНС демонстративно са го натикали в служебен автомобил и са го отвели за разпит. Очевидци твърдят, че пред общината на гарда вчера е спряла кола, от която са слезли петима души от Агенцията. Те са извели кмета на греда и са го прибрали в автомобила.
Това разкри пред камерите на Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя издаде още, че Гергов е обект на разследване заради съмнения в престъпления по служба и злоупотреба със служебното си положение. Разследването срещу Герго Гергов е свързано най-вече с действията на лица, заемащи ключови постове в община Видин, които са се възползвали от положението си при провеждане на обществени поръчки и сключване на договори за доставка на храни за общински учреждения, които са на издръжка на държавата.
От прокуратурата отказаха да дадат по-подробна информация като издадоха само, че след разследването на журналиста Васил Иванов са били събрани още повече доказателства срещу Гергов, научиха от БЛИЦ. Според тях става въпрос за сериозни нанесени щети на община Видин.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/