in

Може би това ще е последният Mercedes ML

ml1 (Small)

Ръководството на Mercedes-Benz разглежда възможността да преименува своите всъдеходи от т.нар. M-Klasse. Това най-вероятно ще се случи с появата на рестайлинг версията на модела, която е планирана за края на тази година. Очаква се новите версии на досегашните автомобили с повишена проходимост от M-Klasse ще получат обозначението GLE. Евентуалната промяна се прави с цел да постави всъдехода на една моделна линия с E-Klasse, като идеята е максимално да се изясни моделният ред на Mercedes-Benz.

В интернет пространството се върти усилено и още една любопитна информация, свързана с M-Klasse, която подсилва достоверността за смяна в моделната идентификация на Mercedes. Според нея бъдещото спортно купе с повишена проходимост ML Coupe няма да се казва така, а моделното му име ще бъде сменено с GLE Coupe. Това возило се очаква да се появи през месец март следващата година и да се противопостави директно на новото BMW X6.

Промяната в моделните обозначения на щутгартци ще продължи с новото поколение на GLK, което най-вероятно ще бъде прекръстено на GLC с идеята да се причисли към моделите от C-Klasse. На този етап няма никаква, дори и неофициална, информация относно всъдеходите GL и G-Klasse. Иначе що се отнася до новата генерация на ML или GLE, автомобилът ще получи видоизменени предни светлини, различна радиаторна решетка, нов дифузьор и ауспухни накрайници с иновативна форма.

В салона на модернизация ще бъде подложена централната конзола, вентилационните отвори, а така също и дисплеят на мултимедийната система. Освен това на мястото на досегашната седемстепенна автоматична скоростна кутия ще се появи новата деветстепенна автоматична трансмисия. Специалисти коментират, че замислените промени около моделните обозначения имат някакъв смисъл, но обозначенията на Mercedes са толкова объркани, че за да бъдат сложени в ред, ще е нужна по-радикална промяна.

ml2 (Small)Източник: fakti.bg

Публикувано от Дамян Дамянов