in

Пример за добрина: Училището „Луи Брайл“ се ремонтира от доброволци

remont uchilichte lui brail (Small)

Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими – мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището.

„Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на 2000 г.”, сподели директорка на специализираното учебно заведение Елка Белокапова. По думите й в последните няколко години ръководството е успяло да направи ремонт на покривите на училищната и останалите сгради към „Луи Брайл”, да изгради нова асансьорна система и да ремонтира санитарните възли, съобщи Нова ТВ.

„За съжаление пансионът е доста голям, имаме около 60 стаи. Голяма част от децата спят в училището, където се обучават деца от цяла България”, отбеляза Белокапова.

Източник: 24 часа

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/