in

В Париж Renault ще покаже кола с разход 2 л/100 км

Френското правителство е поискало от местните автомобилни производители да предложат автомобил, който да изразходва 2 л/100 км до 2020 г. Изглежда, че Renault иска да е първият с подобно технологично решение и ще представи своите инженерни идеи под формата на концептуален автомобил по време на Автомобилен салон Париж 2014.
Лоренс ван ден Акер, шеф дизайнер на компанията, е потвърдил тази новина пред британското списание Autocar, разкривайки още, че концепцията ще стъпва върху напълно нова платформа, тъй като съществуващите платформи биха били много тежки за целта, която е поставена пред този модел.
Казвайки това, Renault посочва с пръст към Peugeot, другият голям играч на автомобилната сцена във Франция, който също е приел предизвикателството. На автосалона във Франкфурт миналата година, Peugeot и Total представиха 208 Hybrid FE. Той използва 1,0-литров Vti двигател и електромотор, като двете компании твърдят, че моделът изразходва 2,1 л/100 км и отделя 46 г/км емисии СО2.
Тук трябва да се напомни, че докато французите се опитват да постигнат разход от 2 л/100 км, Volkswagen вече вкара в производство автомобила си, изразходващ 1,3 л/100 км. Задвижван от 2-цилиндров TDI дизелов хибрид, XL1 в момента е най-икономичният сериен автомобил в света, макар че струва колкото Porsche 911.

На снимката: Renault Twin-Z Concept

Източник: actualno.com

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов