in

Волен Сидеров: Вече официално се потвърди, че България търпи най-големи щети от санкциите срещу Русия

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира от ефира на телевизия „Алфа” политическата обстановка и какво се случва в нашия европейски дом. „Всъщност този дом далеч не е уютен и комфортен за България, но той става все по-неуютен.

Става все по-чужд за България, тъй като Европейският съюз, както съм ви казвал много пъти, всъщност не е съюз на европейските държави, това което ние искаме от „Атака“, това което всички патриоти в европейските държави поддържат като становище това да бъде обединение на отечествата, обединение на нациите на базата
на равноправие, на базата на сътрудничество, на взаимно общуване, култура, обмяна на култура и икономика, но не и пирамидална структура. Още повече пирамидална структура подчинена на някаква върхушка, която даже не можем да я посочим с пръст, защото аз съм ви казвал много пъти, че Европейският съюз е всъщност марионетка в ръцете на САЩ и, така, повърхностното мислене веднага отъждествява САЩ с правителството във Вашингтон, президента Обама и т.н.”, добави Сидеров. Той подчерта, че истинските господари, които дърпат конците не са Обама ил
и американските конгресмени. Истинските господари са зад кулисието и те изработват правилата и регламента, по които се развива Европейския съюз. Сидеров даде за пример Лисабонския договор, който е 4000 страници и когато го прочетеш, нищо няма да разбереш, защото целта е такава и това е направено нарочно. „От кого? От тези кръгове, дето няма да посочвам от какъв произход са, вие си знаете, чели сте моите книги, знаете за какво става дума. За задкулисната върхушка, аз я наричам понякога талмудическа, масоно-талмудическа, както и да я наречете, все ще има нещо вярно. Тази върхушка в момента тика Евросъюза да увеличава санкциите срещу Русия. Знаете много добре, че „Атака“ е против тези санкции, в 42-ото народно събрание бяхме единствената партия, единствените, подчертавам го специално за зрителите, които са симпатизанти на БСП, да не си мислят, че БСП е била против санкциите срещу Русия. Не. Уважаеми социалисти, драги идеалисти, сред вас има много честни комунисти, също така, уважавам този идеал. Вие се заблуждавате, ако мислите, че БСП застана срещу санкциите. Не. В този парламент, начело с новия ваш лидер Михаил Миков, който беше председател на парламента, БСП заедно с ГЕРБ и турската партия ДПС, подкрепиха санкциите срещу Русия”, добави Сидеров. Той припомни и как Кристиян Вигенин – бивш външен министър е бил „за” санкциите срещу Русия и единствено „Атака“ е заела позиция против санкциите срещу Русия, като е внесла проекторешение, с което НС да се обяви против санкциите срещу Русия, но тройната коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП го е отхвърлила. Сидеров подчерта, че това е направено, за да се угоди на американския посланик Марси Рийс, която дърпа конците и на служебното правителство.

Лидерът на „Атака“ подчерта, че санкциите носят огромни щети за България, като това е посочено в доклад на МВФ – България и Кипър понасят най-големи щети от санкциите срещу Русия. Сидеров подчерта, че санкциите, които готви ЕС срещу Русия ескалират. Той припомни изказвания на Барозу, според които той очаква от страните от ЕС да бъдат приети нови санкции срещу Русия.
Сидеров подчерта, че има много брожения срещу санкциите от страните в ЕС и заяви, че бунтове на търговците и производителите в отделните страни няма да останат без последици. „Тези бунтове няма да останат така, само с изсипване на праскови, круши по централните площади на Европа. Ще има и политически последствия, т.е. те ще се отразят в гласуването, когато дойдат избори, от които вече започват да треперят такива послушковци като Ангела Меркел, Оланд и Барозу. Барозу – не, защото него не го избират, той е назначаван от масонската ложа директно. Но разни други, които се водят президенти и канцлери, им пука много как гласуват хората, когато дойдат избори. А когато дойдат избори и представете си една средна класа, и представете си фирми, корпорации, които са загубили страшно много от ембаргото срещу Русия, как точно ще променят настроенията си, дали отново ще изберат Меркел и Оланд? Много се съмнявам. Напротив. Те по-скоро ще търсят хора, които да се опънат на тези директиви, които се спускат от Вашингтон”, добави Сидеров.
Лидерът на националистите приромни, че има и лидери, като премиера на Словакия, който се е опълчил срещу санкциите, като премиера на Финландия, също е обявил се против санкциите. Премиерът на Чехия също ще призове да се бойкорит санкциите. „Значи имаме премиери, които започват да се опъват на масонската ложа наречена среща на високо равнище в Брюксел. Премиерът на Словакия дава пример на премиерите на България. Само, че премиерите на България вятър ги вее на бяла кобила. Имахме премиери, които изглеждаха много силово, даже силовашки, таÐ
�а, мутраджийски силово, като Б точка Б точка (Б. Б.). Но те се оказаха просто със заешки сърца – страхливци, нещастници, пълни, абсолютни измекяри, които не смеят дори една думичка да кажат на срещите на високо равнище. Само се снимат за спомен и след това показват, вижте, виж тука с кой се снимах, с Меркел. И ти за една снимка с Меркел продаваш страната си, бе нещастник, бих ти казал аз, но ти бягаш от дискусия понеже си страхливец”, добави Сидеров.
Лидерът на „Атака“ призова да достигнем самостоятелността и принципността на премиерите, обавили се против санкциите срещу Русия, защото това е проява на национално достойнство. „Един премиер, който може да каже, извинявайте може да ми налагате санкции тука да искате какво ли не, обаче моите интереси, нашите интереси на държавата сочат друго. Съжаляваме, оставаме си приятели, но аз санкции няма да прилагам. Ето това е достойното поведение. Какво толкова се иска? Какво толкова се иска от един български премиер да отиде да каже същото нещо, Ð
�а посочи даже доклада на Международния валутен фонд и да каже, ето виждате ли, тука България, Кипър сме най-ощетени. Защо ни карате да слагаме санкции? Не. Българският служебен кабинет в момента е по-католик от папата”, добави Сидеров.
Лидерът на „Атака“ обърна внимание на изказването на външния министър соросоид Даниел Митов, че е санкциите срещу Русия от страна на България ще бъдат увеличени и отново подчерта, че един служебен кабинет може да направи много пакости. „И ето виждаме как наистина започват да правят невероятно големи пакости тези, които ги назначи Росен Плевнелиев, всъщност това е кабинетът на Бойко Борисов. Всъщност това е кабинет Костово-Борисов, тъй като въпросният Митов е костовист.
Автор: ПИК

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов