in

Коалиция от партии „България без Цензура“ официално представи листите си

Силно присъствие на експерти в листите на Коалиция „България без цензура“. Това стана ясно по време на пресконференция на формацията в София, на която лидерът на ББЦ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков представи листите. „Напливът за участие в нашите листи беше голям. Те са доста дълги, но това не ни притеснява, защото ще имаме нужда от кадри след изборите“, посочи Бареков.

„Ние сме единствената коалиция с такива листи. Само ние имаме за водачи хора от младежките структури. При нас на водачески места няма нито един бивш министър или агент на бившата Държавна сигурност. Ние сме единствените, при които няма да намерите нито един бивш депутат или член на ДПС, каквито има в изобилие в листите на Реформаторския блок и другите формации. Нямаме нито едно продадено място за разлика от Реформаторите“, посочи Бареков и даде за пример: „В Хасково те продадоха мястото си на един корумпиран кмет, а във Велико Търново вкарват човека, който разклати съдебната система – Красьо Черния и в същото време говорят за съдебна реформа“.

Лидерът на ББЦ подчерта, че хората в листите на коалицията са местни политически лидери. „Издигаме нови, млади, чисти, неопетнени лица“, допълни той.

Бареков опроверга твърденията на Татяна Дончева, че коалицията не разполага с експертен потенциал. Той посочи хората, които са до него на масата – Светлин Танчев, който е завършил „Харвард“, Рада Коджабашева – готов икономически министър, Кънчо Филипов – успешен мениджър, Любен Дилов – признат интелектуалец. „Несъстоятелно е Татяна Дончева да говори така – в нейната листа половината от хората са треньори по футбол“, коментира Бареков.

Той съобщи, че темата за българската енергетика ще присъства много сериозно в кампанията на ББЦ. Бареков ще запознае колегите си в ЕП с голяма част от проблемите на българските енергетици. „Става въпрос за това как държавата мачка производителите на ел.енергия и как не могат да се интегрират разработки на български учени. По думите на Бареков повечето иновации в областта на изгарянето на боклуците са български технологии, които са на стократно по-ниски цени, но държавата отказва да ги признае, ако не са по скъпата японска технология. „Скоро ще бъда в Сливен на откриване на нов завод за преработка на отпадъци. Там частници правят модерна инсталация, която е 20 пъти по-евтина от недостроената площадка на Борисов“, съобщи лидерът на ББЦ.

Пред журналистите Николай Бареков се съгласи с част от изводите на института по социология „Иван Хаджийки“. Анализите сочат, че програма минимум на ББЦ е да бъде новият балансьор, без който да не може да се направи правителство, а програма максимум – Бареков да е премиер. „Ако нямаме сили да си направим правителство, ще очакваме да ни поканят, но декларирам, че нямам никакви апетити към изпълнителната власт, ако сме с мандата на друга политическа сила. Готови сме да излъчим в един коалиционен кабинет министри, но преди това имаме условие – ще искаме да знаем кое от нашата програма ще бъде прието“, обясни лидерът на ББЦ. Той коментира, че за момента има четири големи политически формации. „Борисов да изчака вота на хората, а после ще има да направи само едно движение – да дойде и да целуне ръка, като може и да е моята“, посочи Бареков.

Кампанията на ББЦ ще бъде открита на 5 октомври в Стара Загора и ще бъде позитивна, стана ясно по време на пресконференцията. Почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов-син обясни, че коалицията ще наблегне на истинските проблеми на хората на местно ниво. Той даде пример със сегашния вариант на Закона за устройството на територията и Закона за етажната собственост (ЗУТ и ЗЕС). „Те не уреждат един въпрос със земята под големите жилищни блокове. Така в случай, че сградите бъдат разрушени по една или друга причина, хората биха останали без права върху земята, обясни Дилов. „Нашият ангажимент е да се реши проблемът със земята. За тези моменти няма да остане място в кампанията на останалите формации, защото ще са заети да се замерват с други неща“, коментира Дилов.

По време на пресконференцията стана ясно още, че олимпийският шампион на игрите по бокс в Китай Благой Найденов, който тренира в „Славия“, се присъединява към партия „България без цензура“. Той не е навършил още 21 години и законът не му позволява да участва в листите на коалицията, но затова пък ще помага активно по време на кампанията.

Ето и пълният състав на листите:

РУСЕ

Георги Николов Недев
Боряна Николова Павлова
Борил Панайотов Панайотов
Георги Иванов Пейчев

ХАСКОВО

Борислав Сабинов Иглев
Николай Николов Казаков
Юлиян Красинов Семерджиев
Гален Симеонов Монев

ВАРНА

Николай Тихомиров Бареков
Георги Александров Ковачев
Поля Великова Димитрова
Маломир Стефанов Кръстев
Георги Христов Костов

ПЛЕВЕН

Румен Маринов Йончев
Здравко Хараламбиев Георгиев
Красимир Владимиров Владов
Красимир Петков Тодоров
Дарин Величков Матов

СИЛИСТРА

Иво Веселинов Велчевски
Катя Христова Петрова
Николай Борисов Колев
Ивелин Любенов Спасов

СЛИВЕН

Георги Великов Балабанов
Ангел Христов Ангелов
Иван Колев Данчев
Стефан Тончев Кондузов
Антон Пасков Стефанов

25 МИР

Росен Петров
Николай Радулов
Иво Велчевски
Весела Драганова

24 МИР

Светлин Танчев
Мария Календерска
Петър Петров

23 МИР

Любен Дилов
Драгомир Стефанов
Янита Димитрова
Ген. Люцкан Люцканов

КЮСТЕНДИЛ

Петър Иванов Петров
Васил Владимиров Иванов
Костадин Крумов Костадинов
Владимир Иванов Боцев
Ивайло Радойчев Атанасов

КЪРДЖАЛИ

Рада Коджабашева
Росен Петров
Владимир Делчев
Тезджан Наумова

ГАБРОВО

Никола Митев
Ивелина Йосифова
Пламен Недков
Атанас Божилов
Пламен Пръвчев

ШУМЕН

Христо Бозов
Ана Калимарова
Антония Кънчева
Младен Станев

ЛОВЕЧ

Калина Крумова
Десислава Балабанова
Трифон Трифонов
Нора Стоичкова

ПАЗАРДЖИК

Христо Тодоров
Ангел Даскалов
Красимир Темнилов
Георги Генов

ДОБРИЧ

Виктор Лучиянов
Теодора Стоянова

СТАРА ЗАГОРА

Кънчо Филипов
Янко Янков
Мария Динева
Ивайло Димов
Зорница Радева

ПЛОВДИВ ГРАД

Николай Бареков
Дяко Дяков
Ген. Димитър Цветков

ПЛОВДИВ ОБЛАСТ

Мартин Иванов
Ген. Димитър Цветков
Цветан Манчев

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Илия Димитров
Румен Горанов
Д-р Пенчо Пенчев

БЛАГОЕВГРАД

Светлин Танчев
Мария Календерска

ПЕРНИК

Димитър Колев
Гергана Дончева

ВИДИН

Десислава Тодорова

СМОЛЯН

Стилиян Аврамов
Костадин Василев
Марина Иванова
Божидар Кисьов

БУРГАС

Стефан Кенов
Георги Маринчев
Марин Лазаров

ТЪРГОВИЩЕ

Чавдар Пейчев

МОНТАНА

Чавдар Пейчев
Пламен петков
Румяна Кирилова

СОФИЯ ОБЛАСТ

Д-р Красимира Ковачка
Петър Петров
Цветан Манчев

ВРАЦА

Явор Хайтов
Д-р Веселина Борисова
Павлина Иванова

ЯМБОЛ

Петър Личев

РАЗГРАД

Димитър Аврамов
Радостин Киров
Иван Киров

Публикувано от Дамян Дамянов