in

Какво можем да лекуваме със сусамов тахан

Лечение със сусамов тахан е много ефикасен и полезен начин да си помогнете срещу десетки болести

tahan (Small)

Може би и вие не сте знаели, че сусамът е храст, чийто красиви цветове се превръщат в шушулки, пълни с бели, кафяви, кремави или черни семена. Именно от тези семена се приготвя полезният сусамов тахан.

Лечение със сусамов тахан е много ефикасен и полезен начин да си помогнете срещу десетки болести, тъй като сусамът съдържа голямо количество желязо и витамин Е, а освен това той е богат на калций, магнезий, мед, селен, минерални вещества и белтъчини.

Лечение със сусамов тахан се препоръчва за здрави кости, хубава коса и за дълголетие. Той съдържа много калций и затова се препоръчва за заздравяване на костно-мускулната система. Препоръчителен е както при деца за общо укрепване на костите и организма, така и на жени в критическата възраст, за противодействие срещу остеопороза.

Продуктът е признат от народната медицина като много добър лек за стомашно-чревни заболявания. При проблеми се взимат сутрин на гладно по 2-3 супени лъжици като отлично средство за профилактика срещу гастрит и язва.

Лечение със сусамов тахан се препоръчва при болни бъбреци, за анемия, а така също спомага за растежа на косата, подобрява слуха. Таханът се използва също така за профилактика и лечение на запек, суха кашлица, хипертония, сърдечни и мозъчни заболявания.

Лечение със сусамов тахан се прилага и при витилиго. Взема се килограм тахан и 4-5 домашни лимони, които нарязват на парчета и се поставят в голям буркан, след което се залива с тахана. Съдът се покрива с марля и се оставя да престои 15 дни. Приема се по една супена лъжица три пъти дневно, час преди ядене. Тази рецепта за лечение със сусамов тахан за витилиго трябва да се прилага най-малко 2-3 месеца, за да има полза./ lechitel.net

Публикувано от Дамян Дамянов