in

България отново унизена от Европа… „Как се живее и умира в България“-филм на „evronews“ (Видео)

Потресаваща картина за живота в България бе отразена от филм на „Euronews“, озаглавен „Така се живее и умира в България“.

 

Видеото, което кръстосва Европа ни представя пред света в ужасен вид. Коментарите в него са, че в България е страшна мизерия, хората живеят като в първообития строй. Майка на 5 деца от Елин Пелин си топли вода на огнище и пали огън отвън.

Къщата и е бедна и страшна, което дава повод на диктора във видеото, да твърди, че мизерията у нас е страшна. Младеж от Раднево живее в крайна мизерия и няма пари да погребе баща си… Кулминацията е разказът за Благоевград, представен от Сирма, която се оплаква, че разпродава имуществото си, за да си плати тока, който е непосилен за нея. Жената показва сметката си за ток, а на фона се виждат условията, в които живее.

На фона на цялата тази грозна и потресаваща картина, във видеото се вижда и чува коментара на бунтарката Люси Манова, като лидер на протестите срещу ЧЕЗ в България. Имайте търпение и изгледайте филма, няма да правим превод на коментарите, тъй като лично ние се чувстваме обидени от това, което виждаме. След като филма е качен, под него коментарите за България са ужасяващи. Италианците, коментиращи видеото твърдят: И това е страна, която е част от Европа“.

Гледайте видеото:

Източник: struma.com

Публикувано от Дамян Дамянов