in

Варненец с уникално откритие за производство на гориво (ВИДЕО)

Варненцът Владимир Димитров работи от години върху своето изобретение, наречено WATBURN, в което показва как с помоща на енергия, необходима за работата на две крушки, успява да запали директно солена (морска) вода. Пламакът, излизащ от водата, достига 5000 градуса и може да се използва за рязане, заваряване и нагряване. Целта на изобретателя е всички да използваме морската вода като екологично чисто гориво…

Как работи WATBURN ?

Това е нов метод за супер бързо разтваряне на водата, при който свободния водород е на върха на волтова дъга с отрицателен потециал и се запалва от момента на своето зараждане.

Всички видове гориво: бензин, газ, пропан, бутан, природен газ нафта имат постоянна температура на топене и горене, пламакът на водата достига различна температура, когато е в контакт с различни материали. Обяснението на това загадъчно поведение на водата е  във взаимодействието на атомите на базата на квантовата физика. Всеки материал има различна атомна структура и се превръща в течност или газ, когато достигне определена температура.

Пламакът, генериран от устройството ползволява например да се стопи стъкло и да се слее с други материали…

 

DVC 10.1 HDMI

 

Владимир Димитров първоначално тествал прототипа като започнал с изгаряне на солена ( морска) вода в малка чаша за кафе.

 

Какъв е всъщност екологичния и икономическия интерес, който предизвиква изобретението?

Устройството дава възможност за решаване на три основни глобални въпроса:

1. Изчерпването на енергийни ресурси

2. Замърсяването на околната среда

3. Намаляване на цените на енергията

Най-съществената полза е че, ние можем да произведем пламъка навсякъде, където имаме нужда от него на много ниска цена, тъй като са ни нужни само малко енергия и морска вода… Пламакът, генериран от устройството е източник на чиста енергия и може да измести всички видове изкопаеми горива.

 

 

Екипът на Владимир Димитров се нуждае от финансиране, за да сбъдне тази мечта и да направи устройството по-компактно, икономически ефективно и безопасно…

Публикувано от Дамян Дамянов