in

МАРИН МИТЕВ: Чакаме 4 млн за ремонт на стадиона от … Парите, които даваме на „ЧЕРНО МОРЕ“ стигат само за средата!

Марин Митев обясни с какви пари ще се ремонтира стадион „Тича“: В момента работим по програма „Джесика“ за осигуряването на 4 млн. лева за ремонт на стадиона. Ще направим осветление, защото вече ще ни изхвърлят от елита, ако нямаме такова. Освен това ще се подмени теренът, както и всички седалки. Ще се изградят нови тоалетни, битова сграда и козирка. Трябва да се вместим в тези 4 млн. лева. Може би без битовата сграда. Възможностите на „Химимпорт“ са такива, че може да осигурява бюджет за Черно море от 4,5 млн. лева на година. До момента за 10 години дружеството е инвестирало във футболния клуб над 50 млн. лева, тъй като в отделни години бюджетът е стигал и 6 млн. Анализът, който сме направили, е, че тези пари осигуряват присъствието на „Черно море“ в средата на таблицата в „А“ група. Ако един клуб у нас има бюджет под 2 млн., изпада от елита. Ако разполага с над 10 – може да мечтае и за Шампионската лига дори. Такива са възможностите на този етап. Идеята е градът да си има футболен клуб с нормално присъствие в „А“ група.

Морето навърши 102 години на 3 март и утре тръгна за реванша в Горна Оряховица в четвъртък от 14 ч. Аут за мача е Георги Божилов, който ще премине днес ядрено-магнитен резонанс. Двубоят е поверен на младия рефер Владимир Вълков. Празникът за 102 г бе съпътстван от хубава победа на юношите на „Черно море“ (родени 1999 г.), които победиха като гости Лудогорец с 2:0. Мачът на талантите на Георги Попов бе от І пролетен кръг на Зоналното първенство. “Орлите” са лидер в надпреварата, но варненци си върнаха за поражението от есенния кръг. И двата гола за успеха вкара капитанът на тима Емил Янчев. Отлични изяви имаше и вратарят Иван Дюлгеров.

Снимка www.varna-sport.com
Стадион „Тича“ ще бъде ремонтиран с пари по програма „Джесика“. С пари от същата програма ще бъде ремонтиран и Юнашкия салон. Ами ако парите не дойдат?

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов