in

Нова трагедия разтърси автомобилния ни спорт

Отиде си младата състезателка Цветомира Георгиева

Ужасната новина, съобщена от сайта RallyXpress, покруси всички, за които този спорт на първо място е общество на приятели и съмишленици. Информацията за причините за кончината на тази изключителна жена остава малка на този етап, което означава, че такава е била волята на нейното семейство и близките й. Нещо, което трябва да бъде уважено дълбоко от всички, които познаваха Цвети от спорта, а и онези, които бяха по-близки до лъчезарната й личност.

Сайтът с новините в българския автомобилен спорт казва за състезателката няколкото думи, заради качествата й на човек и състезател, с които тя заслужи голямото уважение на колегите си и спечели сърцата на многото зрители.

„Това просто не е възможно, няма как да е истина!“. Така могат да бъда обобщени изказванията на онези, които се опитваха чрез RallyXpress да научат подробности за нелепото събитие.

„Но също така, всеки един от тези хора, фенове и състезатели, не пропускаха да кажат добрите слова за Цвети и за нейната усмивка. Същата тази широка и неподкупна усмивка, която красивата състезателка раздаваше не заради пресконференциите и фотоапаратите, не премигваше преднамерено пред камерите с тежко гримираните мигли. Цвети беше и ще си остане истинска прима в българския автомобилен спорт, чужда на определението и смешните пози на „примадона“. Цвети точно знаеше колко и какво може и нито един път не се опита да представи себе си като недооценена или пренебрегната в състезанията. Притежаваше и още едно качество: общуваше с хората директно и на принципа „Право куме – в очи“. Затова и дори пекани мъжаги в този спорт внимаваха да не се издънят в отношенията си с нея, защото Цвети не само обичаше точността и фактите, но казваше нещата такива каквито са, никому басма не цепеше“, пише още на сайта с новините в българския автомобилен спорт./Блиц

Публикувано от Дамян Дамянов