in

Батка с Х5-ца блъсна четири паркирани коли. Наплю, псува и удари полицаи

bmw_x5 (Small)

*Снимката е илюстративна

36-годишен мъж от Шумен предизвикал верижно пътно-транспортно произшествие, наплюл и ударил полицаи при отработване на произшествието и оказал  съпротива при задържането му.

Около полунощ 18 април е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на ул.”Осми март” (близо до бившата механа “Баф”). На място е изпратен автопатрулен екип, който установил, че водач на лек автомобил БМВ “Х5” с шуменска регистрация блъснал четири автомобила, които били паркирани на улицата. При извършената проверка 36-годишният мъж и инициали С.М. от Шумен отказал да бъде тестван с дрегер и да даде кръвна проба за химичен анализ.

Отправил обиди и псувни към полицейския екип, избутал единия от пътните полицаи. Оказал съпротива при задържане, наплюл и ритнал други полицаи. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за хулиганство със съпротива и нанасяне на удар на полицейски служител. Започнато е досъдебно производство. Съставен му е акт за пътно-транспортното произшествие, за което е образувано бързо производство.

Публикувано от Дамян Дамянов