in

Варненка отново в ареста, 2 месеца след постановена условна присъда за наркопрестъпление

zatvor (Small)

Варна. По-малко от два месеца след условна присъда на Варненския окръжен съд за притежание на амфетамини, предназначени за разпространение, Милена Кулиш отново е в ареста, съобщиха от пресцентъра на съда. Днес ВОС определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 20- годишното момиче, след като в края на миналата седмица отново бе привлечена като обвиняема за притежание на наркотични вещества с цел продажба. Кулиш е била обект на специализирана проверка след сигнал до органите на реда, последван от претърсване на дома й. При обиска полицаите открили няколко плика с повече от 100 грама марихуана, като по тях имало следи и от амфетамини.
В края на февруари тази година Милена бе призната за виновна в това, че притежава амфетамини, предназначени за наркопазара. Тогава ВОС се съобрази с младата възраст на подсъдимата, с чистото й съдебно минало и критичното отношение към престъплението и я наказа с 2 години „лишаване от свобода“, отложено с 4 години изпитателен срок и 5 000 лева глоба.
Днес Милена Кулиш отново се изправи пред Варненския окръжен съд, за да чуе основанията за постоянния арест. Сред тях са събраните доказателства, които по безспорен начин обосновават предположението, че обвиняемата е съпричастна към престъплението. Освен тежестта на деянието и високата му обществена опасност, съдът отчете и скорошното наказание на младата жена. Макар и да не е влязла в сила, условната присъда и продължилата след нея престъпна дейност водят съда до извода, че ако е на свобода, Милена може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Ако обжалва днешното определение на ВОС, Милена Кулиш, разследвана за притежание на наркотични вещества, предназначени за продажба, ще се яви пред Апелативен съд Варна на 28 април от 10.00 часа.

Цитирано от Фокус нюз бг: http://www.focus-news.net/news/2015/04/20/2053357/varnenka-otnovo-v-aresta-2-mesetsa-sled-postanovena-uslovna-prisada-za-narkoprestaplenie.html

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов