in

„Game of 72″: Нова Фейсбук игра завладява децата, изчезват за 72 часа

Фейсбук играта „Game of 72″ завладява децата, изчезват за 72 часа

facebook

Нова и изключително опасна Фейсбук мания завладява мрежата и най-вече подрастващите. След предизвикателството със заливане с кофи с вода, младежите се развличат с нова игра – „Game of 72″.

Играта има две прости условия, които обаче изправят косите на всеки родител – да изчезнеш за 72 часа. И да не кажеш на никого къде отиваш, какво ще правиш и какво се е случило с теб за тези три дни.
Приемайки предизвикателството в социалните мрежи, тийнейджъри изчезват за 72 часа, при това, без да уведомят родителите си къде отиват. А някои рискуват много повече от това да уплашат до смърт роднините си. Точно това предизвикателство вероятно стои и зад изчезването на двете британски тийнейджърки, Сиобан Кларк (15) и Сами Кларк (14) от Есекс, смятат медии. Британският Mirror пише, че въпреки еднаквите им имена, те нямат връзка една с друга. Освен факта, че станали жертви на новата опасна фейсбук мания.

След като излезли от училище в петък следобед, те изчезнали безследно. Загубена е всяка тяхна следа, до понеделник сутринта. Тогава са били открити на около 30 км от домовете си. И въпреки многобройните въпроси на властите и родителите им, не казали и дума защо са избягали, нито къде са били.

Интересен факт е, че заедно с тях изчезва и 22-годишният им приятел Кийран Хартли Андерсън, който след откриването им е арестуван и заподозрян за изчезването на момичетата. И тримата са били открити в Уестклиф, след като полицията е получила сигнал от човек, който ги е разпознал от съобщение за издирване. В общественото пространство се смята, че целият случай е свързан с най-новото Фейсбук предизвикателство, известно като „Game of 72″ – игра, в която тийнейджърите се предизвикват да изчезнат за 72 часа, за да бъдат обявени за изчезнали.
Играта „Game of 72″, се разпространява чрез социалните мрежи и става все по-често срещано явление в Европа. В тази странна тийнейджърката игра има две правила: Да изчезнеш за 72 часа и да не информираш никого за своите планове. Сред изчезналите за 72 часа е било и 13-годишно момиче от Франция. Момичето, което френските медии наричат Ема, не е искала да каже нито на родителите, нито на полицията, къде е била тези 72 часа.

Източник: razkritia.com

Публикувано от Дамян Дамянов