in

Апокалипсисът идва след 4 дни? (ВИДЕО)

apokalipsis_varnaСпоред френски астроном имало 95 процента вероятност кометата 73П Швасман-Вахман да падне в Атлантическия океан на 25 май.

Апокалипсисът ще настъпи на 25 май 2015 г. Той ще бъде предизвикан от падане на кометата 73П Швасман-Вахман в Атлантическия океан. Сблъсъкът може да предизвика вълни и цунами с височина 200 метра. Това шокиращо съобщение направи френският астроном Ерик Жулиен.
Жулиен, който в момента живее в Хавай, е изчислил, че вероятността това да се случи е 95%. Най-засегнато ще е източното крайбрежие на САЩ. Ще бъдат ударени много градове и селища, а жертвите могат да достигнат около 58 млн души. В зоната на бедствието ще попаднат със сигурност Маями, Ню Орлиънс, Карибите, бразилски градове, крайбрежието на Венецуела. Вълната ще достигне Ню Йорк и Вашингтон, но там вълната ще е „само“ 50 метра.

В Африка застрашения район е Дакар. Ще пострадат и крайбрежията и градове в Португалия и Испания, също и Гибралтар. Гигантска вълна ще удари и част от Канада. Предполага се също, че заради цунамито могат да се задействат подводни вулкани.

По данни на института НАСА в САЩ за последен път тази комета се е приближавала до Земята през 1947 г. Какво ще се случи тази пролет е трудно да се предвиди, защото не е ясно какви осколки от нея ще летят към земната повърхност. Събитието може да продължи от няколко часа до три денонощия. Земята ще се намира в опасната зона между 24 май и 6 юни.

Според учени, най-важната стъпка в екстремната ситуация е тотална евакуация на населението от застрашените райони. Подобна акция досега не е провеждана и едва ли е по силите на което и да било правителство, но за съжаление това е единствената възможност хората да бъдат спасени по някакъв начин, смята астрономът Жулиен.

Източник: БЛИЦ

Публикувано от Дамян Дамянов