in

Надал: На корта никой не може да лъже

Въпреки че не прави най-силния си сезон до момента, има едно нещо, което не се променя при Рафаел Надал и това е неговата откровеност. Испанецът сподели какви са очакванията и нагласата му броени часове преди началото на „Ролан Гарос“. 28-годишният Надал ще защитава трофея си в изданието и ще се опита да регистрира рекорд с 10-ата си титла в Париж.
https://www.youtube.com/watch?v=3YbKKauaFTs

„Казвам това, което чувствам. Повтарял съм го много пъти в кариерата си, че няма да лъжа, ако не е 100% нужно. Не знам дали това е добре, или не толкова, но в крайна сметка човек може да лъже в думите си, но излезе ли на корта, това няма как да се случи. Можеш да твърдиш, че се чувстваш чудесно, но когато започнеш да играеш срещу силен противник, няма как да излъжеш. Тогава трябва да излезеш за пресконференцията по-късно и да признаеш „Добре, по-рано излъгах“. Нямам необходимост да лъжа, за да създавам по-добри очаквания. Винаги съм бил честен. Когато казвам, че нямам представа какво ще се случи, наистина нямам представа какво ме очаква. Това не означава, че не вярвам в себе си. Важно е всеки да мисли, че е готов за турнирите и за нещата, които предстоят“, обясни Краля на клея.

В защита на испанеца се изказаха Мария Шарапова и Джим Къриър, които смятат за неуважително да има подобни критики към човек, който има 66 победи и само 1 загуба на „Ролан Гарос“. Рекорд, с който никой друг тенисист не може да се похвали. „Това, което е интересно при Рафа, е, че той винаги е бил откровен във всеки етап от кариерата си. Той не се тревожи да признава къде и какво греши при ударите си, при важните точки. Призна, че му липсва увереност и че форхендът му е посредствен. Самият той инициира дискусиите за тези негови слабости и не се притеснява от това“, заяви Къриър.

Евентуалният 1/4-финален сблъсък с Джокович в Париж също бе сред темите, които Надал коментира. „Наистина искам да стигна до този мач, но говорим чак за 1/4-финалите. Все пак още не съм започнал, продължи поставеният под номер 6. – Ако наистина се класирам за 1/4-финалите, ще имаме поне два дни, в които да говорим за това“, завърши Надал.

Публикувано от Дамян Дамянов