in

Иван Портних: От следващата седмица започва събарянето на незаконните сгради в „Максуда“

„Винаги съм казвал, че съм последният човек, който защитава ПУП-а на „Чайка“! Вярвам, че ако запазим спокойствие в залата, след малко ще имаме нормално и положително решение по тази тема.

Второто нещо, което искам да кажа е, че има подвеждане по темата със Стратегията за ромската интеграция! Виждам, че това създава огромно напрежение. Именно заради това предлагам на съвета да оттегли тази точка.

Трето, за да няма спекулации по ромската тема, искам да заявя, че от следващата седмица започва събарянето на незаконните сгради в „Максуда“.

Четвърто, аз съм инициатор на общинската програмата „ин витро“! Знаете за дългогодишните ми приятелски отношения с д-р Милен Врабевски, така че няма да допусна никога това, което сме заложили в бюджета, да не бъде изпълнено по отношение на хората, които се нуждаят от помощ.

Всички Вие в залата сте мои работодатели – всички 400 000 варненци! Моля ви да запазим спокойствие, за да се вземат правилните решения днес, защото в дневния ред на сесията има още няколко изключително важни неща – стартиране на проектирането на рибарското пристанище – 10 млн. лв; старт на изграждане на пречиствателната станция на Златни пясъци – 41 млн. лв, – помните, че бяхме изпуснали този проект, върнаха ни документите от Брюксел само, за да можем да се включим. Ако днес не гласуваме решения – отново ще загубим тези средства! И още – по фонд „Солидарност“ – укрепване на Фатрико дере и Елпромско дере – 3 млн. лв; ПСОВ Варна – приключване на проекта – 24 млн. лв.; сдружението за ВАРНА – Европейска младежка столица, където даваме възможност на младежки НПО-та да бъде основен участник, да могат да получават европейски пари за младите хора на града – също е изключително важно решение.

Пожелавам конструктивна работа на съвета! Нека има решения за това, което носи пари и развитие за града ни, за да можем да решим и проблемите на варненци!

Публикувано от Дамян Дамянов