in

Ислямска държава в опит да атакува спец части на Русия загуби 32 човека

Руските части в Латакия унищожиха ислямска група, която се е опитала да проникне в зоната на тяхната база, предаде специализираният военно-политически новинарски сайт x-true.info.

ruski-spec-chasti (Small)

Атаката на групировка „Джебхат ан Нусра“ е започнала рано през предната  тази нощ в 19:20 ч. Разузнаването на редовната армия в Сирия докладвало на руското спецзвено, че към тях се приближава отряд въоръжен с картечница, два миномета и джип. Превозното средство е спряло на около 200 метра от базата.

За изненада на терористите, руските пехотинци им устроили чувал и след 4-минутна престрелка унищожили отряда, който се сражава под черните знамена на Ислямска държава. 32 нарушители са мъртви, се казва в кратко съобщение, поместено в руските медии.

В момента на довършващото се летище в Латакия има няколко руски самолета СУ,както и 2 транспортни, 6 танка и 4 военни хеликоптера.

По-рано през деня са обстрелвали жилищни блокове в пристанищния град с ракети „Град“, предаде Regnum.Терористите са изстреляли над 30 ракети по центъра на града. В резултат на обстрела са загинали 14 души, от които седем са били деца. Повече от 40 души са ранени. Те са закарани в болница, където им се оказва медицинска помощ.

Публикувано от Дамян Дамянов