in

Скандал разтресе държавата!Ислямът на почит в българските училища

За първи път български министър на образованието даде религиозна ваканция на децата мюсюлмани.Заповедта за определяне на два почивни дни за Курбан байрам – 23 и 24 септември, е разписана от Тодор Танев на 18 септември 2015 г.

Никога досега български министър не си е позволявал да дава религиозна ваканция на едно вероизповедание!Никога не е било правено разделение на религиозен принцип между учениците!

Нито един от цитираните членове и алинеи, на които министърът се позовава в заповедта си, не му дава право на определя религиозна ваканция в училищата.Правилника не допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини.

 

 

Tanev

Решение 814 от 11 декември 2014 г. на Министерския съвет се отнася до определяне на религиозните празници за изповеданията, различни от източноправославното, в което е записано, че на 23-ти, 24-ти и 25 септември е Курбан байрам.Заповедта се отнася единствено до работещите, които изповядват съответното вероизповедание. В дните на религиозните си празници те могат да ползват платен или неплатен годишен отпуск, пише в решението на МС. „Празнуващите“ си имат държава, да се приберат и да си почетат празника цял месец ако искат.В България живеят българи.Всяко малцинство, независимо от къде е трябва да спазва и уважава нашите закони.Сигурно турския министър разписва заповед за почивни дни на 3 март..едва ли.Да не забравяме, че преди около 10 дни избухна скандал окото детската градина в Ботунец, която публикува на сайта си „Бойте се от Аллах“.

Публикувано от Дамян Дамянов