in

Варненски фотограф търси спонсори за „Обиколката на Алпите 2016 г.“

От поредицата фотоизложби “Живот сред природата” – фото изложби с послание за промяна в начина на мислене на хората!

 След успешно реализираните зелени фото-проекти „TMB – 1“ 2013 г. „Обиколката на Монблан – 2“ 2014 г. и „Портрет на Матерхорн“ 2015 г. Ник Чалдъков се подготвя за нов проект – приклюение, протест, фотоизложба „ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ 2016 г.” http://www.chaldakov.com/Tour_De_Alps.html

Проектът „Обиколката на Алпите“ ще бъде четвъртата ни поредна фотоизложба с послание за промяна в начина на мислене на хората: ИЗЛЕЗТЕ ОТ ОФИСА И ЖИВЕЙТЕ СРЕД ПРИРОДАТА!

chaldykov-cover (Small)

Да променим начина си на мислене, за да спасим себе си и живота на Земята! Бъдещето на човечеството зависи от нас самите! Всички нещастия идват от неправилния начин на мислене на съвременния човек. Материалните постижения са преходни. Единственото, което остава и има смисъл, е духовното!

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОБЩОПРИЕТИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ!

Това е проект-протест срещу ориентирания към материалното и урбанизацията живот. В продължение на 60 дни ще живеем само на палатка и в по-голямата част от трека ще спим извън къмпинги – „на диво“. Обиколката на Алпите ще включва най-трудната пътека за трекери – Високия път от Шамони до Цермат. Пътеката минава на височина от 1500 до 3000 м. Ще се къмпингува на тези височини в дивата природа на Алпите. Ще вървим и по известната трансалпийска пътека GR5. Тя започва от Женевското езеро и стига до Ница, Франция, с преобладаващо диво къмпингуване. Оставяме си 4-5 дни за почивка, но в останалите 55 дена ще вървим постоянно по алпийските пътеки.

Програма:

ПОДГОТОВКА – м. октомври 2015 г. – м. юни 2016 г. (тренировки по българските планини за добра физическа форма)

ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ – 1 юли – 1 септември 2016

ПУБЛИКУВАНЕ НА ФОТОГРАФИИТЕ В СПИСАНИЕ ФАР – 1 октомври 2016 г.

ФОТО ИЗЛОЖБА – м. май 2017 г.

СТОЙНОСТ НА ПРОЕКТА – 10 000 лв

Желаещите да подкрепят проекта могат да прехвърлят средства през PayPal на имейл: nickchaldakov@yahoo.com или запитайте за банковата сметка. Фирми, свързани с планинското оборудване, фото техника или организации и хора, желаещи да променят начина на мислене на човечеството към по-природосъобразен, са подходящите спонсори на проекта.

Да вървим по пътеката!

Ник Чалдъков © 2015 г.

Фотограф и пътешественик

http://www.chaldakov.com

359 (0)888 79 75 41

nickchaldakov@yahoo.com

Публикувано от Дамян Дамянов