in

Деца събират с концерт пари за незрящо момченце от Варна

Снимка: Труд
Снимка: Труд

С благотворителен концерт ще подпомогнат лечението на малкия Християн Гатев на 7 октомври, сряда от 19.00 часа в Театър Българан децата от Студио Палас, балетна формация Тинити, театрална формация „Весел миг“ и гайдарски оркестър при ОУ „Антон Страшимиров“, пише „LiveVarna“.

Билети ще се продават на касата на театъра. Цената е 5,00 лева. Парите за лечението на малкия Християн Гатев се събират целогодишно. Семейството благодари на всички благодетели, които са им оказали помощ до този момент.
Малкият Християн Гатев се ражда с атрофия на зрителния нерв – очите му са здрави, но реално живее в мрак. Заболяването е много рядко, но има шанс известен процент от зрението да се възстанови чрез специални процедури в чужбина. От години се лекува в Сърбия, във филиала на руската клиника „Еликсир“ от Калуга.

След няколко процедури детето се е почувствало значително по-добре и вече реагира на светлина.
За съжаление неговите родители, като повечето в България, не разполагат с нужните средства за процедурите, които ако не продължат, ефектът от лечението може да се изгуби. Средствата на година не са много. Всеки може да помогне с малки суми, в зависимост от своите доходи чрез сметката в

UniCredit Bulbank,

BIC UNCRBGSF,

IBAN BG35 UNCR 76301077272298 (в лева)

титуляр: Ивайло Гатев

или при лична среща с родителите: Ивайло Гатев – баща, тел.: 0885 371 651.

Публикувано от Дамян Дамянов