in

10 добре платени професии за мързеливци

10. Професионален чужденец
Ако изглеждате добре в костюм, можете да се здрависвате и да твърдите, че сте известна личност на събитие за недвижими имоти, имате всичко необходимо, за да започнете работа като професионален чужденец в Китай. Това прави събитието по-престижно. Затова и китайските бизнесмени са готови да платят за това между 1 000 и 1 600 долара на седмица. Не ви трябва нищо повече от харизма и прилежен външен вид.
9. Професионални прегръдки
Професия, с която можете да си лежите по цял ден в леглото. Този тип услуги вече се предлагат в 16 щата в САЩ и струват между 80 долара на час и 300 долара за цяла нощ. Не е необходим предишен опит или обучение за тази позиция. Трябва само да можете да се прегръщате с напълно непознати.
8. Учител по английски в Китай
Да преподаваш английски език в Китай е една лека и доходоносна професия. В същото време нуждата от такива хора е толкова голяма, че изискванията към тях са сведени до минимум. Много училища дори не се интересуват дали кандидатът има предишен опит или не. Учителите по английски често са назначавани без никакви дипломи или сертификати. Избират ги, само защото знаят английски и в същото време са много добре платени. Получат поне три пъти повече от високообразованите си колеги от Китай.
7. Тестване на хотели
Ето една професия, която не просто позволява да сте мързелив. Тя дори изисква да спите. Може да звучи малко смахнато, но всъщност тази работа не е толкова странна. Можете да бъдете наети от самия хотел и ще трябва да тествате условията за настаняване, за да са сигурни мениджърите, че престоят на гостите им е приятен. Друг вариант е да работите за туристическа агенция. В този случай ще спите в различни хотели, ще се настанявате анонимно като гост на хотела и накрая ще споделяте впечатленията си от удобствата и чистотата в него с агенцията.
6. Дегустатор на бира
Не само, че може да пиете по време на работа, а и ще ви плащат за това. За разлика от другите професии обаче, тук трябва да имате изискан вкус и да можете да определяте вкуса на бирата – дали е малцова или с вкус на хмел, плътна или не и т.н. В повечето случаи не се изисква някакво специално образование, но много фирми предлагат курсове и сертификати, които е добре да имате.
5. Тестване на видео игри
Ако сте запален фен на видео игрите, тази работа е точно за вас. Колко можете да печелите? Доста – между 10 и 18 долара на час или средно 30 хил. долара на година. Опитните в занаята могат да изкарват дори 70 хил. долара годишно. Какво се изисква? Да съобщавате за всякакви бъгове и проблеми, на които се натъквате.
4. Участник в проучвания за съня
Това е още една професия, при която получавате пари, за да спите. Медицински проучвания за съня се провеждат почти постоянно. Всяко от тях обаче е насочено към определена възрастова група и начин на живот на хората. Някои от тях изискват престой в болница. Някои печелят по 1 000 долара на ден от участието в такъв експеримент.
 3. Компютърен програмист
Според експертите тази професия е лесна, а ключът за това е да пишете колкото се може по-малко кодове. Същността на тази работа е да вършиш минимално количество работа. Дали е възможно? Да, защото хората, които не са програмисти, не разбират нищо от това, което правите и единственото, което им остава, е да се съгласят с вас. А най-сладката й страна е, ако можете да работите от вкъщи. Преди това обаче ще трябва да положите доста усилия, за да получите необходимото образование, диплома и сертификати.
2. Филмов статист
Някои хора, които виждате на заден план във филмовите сцени, са актьори, които чакат своя звезден миг, но други са там само заради възможността да изкарат бързи и лесни пари. Колко точно? Всичко зависи от вида продукция.
1. Разхождане на кучета
Може би не е от най-мързеливите професии, тъй като изисква физически усилия. Но пък можете да изкарате добри пари в зависимост от броя на кучетата.

Публикувано от Дамян Дамянов