in

Произвеждат ток от мощността на вълните (ВИДЕО)

Мощността на вълните са обещаващ източник на чиста енергия, сега Австралийската Carnegie Wave Energy технология, използвана за първата в света вълнова интегрирана енергийна микромрежа за възобновяема енергия да бъде свързана към електрическата мрежа.

Garden Island Microgrid Project ще включва CETO 6 масив на компанията, който в момента е в процес на изпълнение, заедно със съществуващата дестилационна за обратна осмоза, която бе пусната миналата седмица. Проектът също така ще призвежда два мегавата слънчева фотоволтаична енергия, заедно с достатъчно акомулиране за безопасни, стабилни и надеждни връзки с по-голямата енергийна мрежа, пише Блиц.

Carnegie вече е изпраща енергия от разположените в морето до брега на Австралия чрез своя CETO 5 масив, който е край бреговете на Пърт от само седем месеца. CETO 6 напусна концептуална фаза преди две седмици и се очаква да произвежда около четири пъти повече енергия, отколкото своя предшественик.

Майкъл Отавиано от Carnegie казва, че Западна Австралия е чудесно място да се изгради проект като този, защото няма нужда да се изграждат и поддържат дълги електропроводи до крайбрежието. Той добавя, че проектът Garden Island, както е известен, също ще помогне за демонстриране на потенциала на компанията интегрирайки своята вълнова енергийна технология на островите и приложението и в обграждащата мрежа или там където могат да бъдат намерени силни вълни.

Публикувано от Дамян Дамянов