in

Военна сводка! Русия размаза петролни складове и лагери на терористите в Сирия (ВИДЕО)

ВКС на Русия продължават с активното разузнаване и нанасяне на удари по обекти на „Ислямска държава” на територията на Сирия, информира „Блиц“. За три дни са извършени 134 бойни излитания, в резултат на което са атакувани почти 450 цели в осем сирийски провинции, съобщи пред журналисти генерал-майор Игор Конашенков от руското Министерство на отбраната.

rusiq siriq (Small)

„От 23 до 26 ноември самолетите на ВКС на Русия са изпълнили 134 бойни излитания към 449 обекта в провинциите Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Рака и Дейр ез-Зор”, каза Конашенков.

След изпълнението на бойните задачи всички руски военни самолети благополучно са се върнали в базата в „Хмеймим”.

В провинция Хомс бомбардировачът Су-24М е унищожил склад за боеприпаси на „Ислямска държава”. Су-25 са ударили лагер на терористи от „Фронт ан-Нусра”. В резултат на точен авиоудар са унищожени две бронемашини, три автомобила с миномети и танк.

Продължават и ударите на руските ВКС по петролни обекти на „Ислямска държава”. „На 24 ноември Су-24 нанесе удар по колона от автомобили и обекти за преработка и съхранение на петролни продукти в областта на петролните полета в северните и източните провинции на Сирия Дейр ез-Зор и Рака”, каза още представителят на Министерството на отбраната.


Публикувано от Дамян Дамянов