in

Германия: Над 10 хиляди се записаха в Народни Отряди срещу терора на мигрантите

След масовите нападения и сексуални посегателства над жени, случили се в новогодишната нощ в Кьолн и други европейски градове, жители на Дюселдорф започват да се организират в народни дружини.

Местни жители са създали група в социалната мрежа Фейсбук с название„Дюселдорф внимава!“, към която само за няколко дни са се присъединили хиляди.

ger

Както се посочва в описанието на групата, основната идея е да се организира съвместно патрулиране в града в почивните дни и по време на различни мероприятия, по време на които могат да се случат отново подобни инциденти. Целта е да направим „нашия град безопасен за нашите жените и за семействата ни“. Подчертава се също, че страницата и групата не се занимават с политика по никакъв начин.

Участници в групата в коментари изказват своето недоверие в полицията и в държавните органи. Освен увереност, че могат да се справят с такива проблеми, гражданите изразяват и мнения, че те ще действат преди всичко превантивно – за да не се случат такива инциденти.

Полицията и официалните власти в Дюселдорф никак не са доволни от такова развитие на ситуацията, тъй като осигуряването на безопасността на гражданите е основно задължение, но и монопол на полицейските органи. От полицията се потвърдили, че наблюдават активността в групата.

До днес над 10 000 души са заявили готовност да участват, а в неделя предстои и първото събиране, за да се установи структурата и организацията.

Информация за посегателства на мигранти започна да се появява и от други страни в Европа.

източник: vsekiden.com

Публикувано от Дамян Дамянов