in

Българин от Холандия намери майка си в Добрич след 20 г.

Телевизия KRO направи филм за издирването и първата среща на 43-годишна българка, която дала момчето за осиновяване преди 20 г. 23-годишният холандец Жулиен Ербюло, роден като Юлиян Христов през 1992 г. във Варна, откри биологичната си майка в България след повече 20 години.

bylgarin-ot-holandiq-nameri-maijka-si-v-dobrich-sled-20-g

Това стана с решаващата намеса на популярното предаване за събиране на разделени семейства Spoorloos (“Без следа”) на холандската телевизия KRO, съобщава “24 часа”.

За случая в България пристигна известният журналист Дерк Болт, който от 25 г. разрешава и показва оплетени случаи на разделени семейства. Преди дни телевизията излъчи 35-минутен филм за вълнуващото издирване. “Не мога да опиша колко съм благодарна и щастлива. Това е моментът, за който мечтая повече от 20 г.”, казва 43-годишната Галя Христова минути след като научава, че я търси момчето, което е дала за осиновяване преди повече от две десетилетия. От няколко години жената от крайния добрички квартал “Балик” живее и работи като камериерка в Мюнхен.

Когато разбира, че със сина, който е виждала за последно, когато е бил на 2-3 г., я дели само една граница и няколкостотин километра. “Толкова години не знаех нищо за него, а той бил в съседна Холандия! Надявам се, че ще мога да го виждам често, той да идва при мен или аз да ходя при него”, споделя развълнувана жената. Първата среща на Жулиен и майка му на летище “Схипхол” в Амстердам.

Публикувано от Дамян Дамянов