in

Предстоящи литературни събития в Икономически Университет – Варна

На 11 Май 2016 г. /сряда/, от 10.00 часа, в зала 446 ще се състои публично обсъждане на книгата: „Съвременна пазарна икономика“ на Георги Матеев, със съдействието на Научноизследователски институт /НИИ/ и отдел НИДД, към Икономически университет – Варна, съобщиха за „Нова Варна“.

Състезание

Анализите, оценките и изводите, направени в изследването на Георги Матеев „Съвременна пазарна икономика“, се основават на опита и практиката на страните с развита пазарна икономика, които имат и най-богат опит в областта на регулирането на съвременните пазарни икономически отношения.

На 11 Май 2016 г. /сряда/ от 14.00 часа, в читалнята на Библиотека на Икономически университет – Варна ще се проведе финално състезание между студентите – автори на 10 – те най-добри есета на тема: „Библиотеката на 21 век – традиции и модерност“.

Организатори на състезанието са Библиотека на Икономически университет – Варна, Европейски документационен център към Библиотеката, Катедра „Правни науки“ в ИУ-Варна със специалната подкрепа на г-н Емил Радев – евродепутат и „Посланик на библиотеките“ в Европейския парламент.

Публично обсъждане на книгата на Георги Матеев "Съвременна пазарна икономика"
Публично обсъждане на книгата на Георги Матеев „Съвременна пазарна икономика“

Финалните 10 най-добри есета са подбрани и оценени от комисия преподаватели от катедрите „Социални и хуманитарни науки“, „Правни науки“ и библиотечни специалисти по предварително зададени критерии за оригиналност, литературно-художествено въздействие и съотносимост към мисията на библиотеката.

В състезанието утре, авторите – финалисти ще се запознаят с организацията на библиотечните колекции в читалнята, в частност секциите по правни науки и изданията на Европейската комисия и ще трябва да решат практически задачи с европейска и правна насоченост, ползвайки наличната литература.

Спечелилите първо и второ място ще получат специална награда осигурена от евродепутата Емил Радев – посещение в Европейския парламент в Брюксел, по случай 24 Май – Ден на славянската писменост и култура, трето място ще бъде наградено с поощрителна награда от Библиотеката на университета, а за всички финалисти ще има грамоти и рекламни материали.

Публикувано от Дамян Дамянов