in

ИУ-Варна продължава сътрудничеството си с Българска федерация по баскетбол

Днес, Ректорът на Икономически университет – Варна – проф. д-р Пламен Илиев официално прие г-н Георги Глушков – Президент на Българската федерация по баскетбол, за да обсъдят бъдещото сътрудничество между двете институции и участието на баскетболния отбор на ИУ-Варна в А групата на националното първенство, съобщиха от ИУ – Варна за „Нова Варна“.

Ден преди това, проф. д-р Пламен Илиев уважи откриването на новата детско-юношеска школа по баскетбол „Черно море“, в зала “Христо Борисов”. Ректорът на Икономически университет – Варна беше сред официалните гости заедно с президента на Българската федерация по баскетбол – г-н Георги Глушков, заместник областния управител Кристиян Богоев, ректорите на Медицински университет-Варна, Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров” и ВВМУ “Н.Й. Вапцаров”.

Проф. д-р Пламен Илиев сподели, че Академичното ръководство на Икономически университет – Варна се радва на школата за деца, избрали баскетбола, защото това е университетски спорт и припомни, че ИУ-Варна е домакин на Националните ученически игри по баскетбол, а баскетболния отбор на университета е двукратен победител в А група на националното първенство.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов