in

Осъдиха на затвор наркоман крал луканки от супермаркети във Варна

Пред състав на Районен съд – Варна бе постигнато споразумение, с което на 29-годишен мъж беше наложено ефективно наказание за кражба на луканки от различни обекти на популярна търговска верига, предадоха от Районен съд – Варна за „Нова Варна“.

На 2 февруари миналата година, 29-год. С. Бонев влязъл в един от магазините на търговската верига, директно се насочил към хладилните стени, пъхнал под якето си четири опаковки луканка и излязъл безпрепятствено покрай касите.

Четири дни по-късно, от друг обект на същата фирма, подсъдимият по сходен начин отнел още 3 големи разфасовки с луканкови колбаси. Веднага след деянията подсъдимият се разпореждал по неустановен начин с продуктите, с цел да се снабди с наркотици.

На 7 февруари м.год., когато Бонев отново посетил един от магазините, бил разпознат от продавачи като лицето, откраднало луканки предишния ден. Той бил задържан на място от охраната и извикана полицията.

Деянията са извършени от подсъдимия в условия на продължавано престъпление – през непродължителен период от време и еднородност на вината.

29-годишният мъж страда от синдром на зависимост към хероин и вредна употреба на марихуана, има и предходна съдимост.

За конкретната кражба той бе осъден на 3 месеца затвор при първоначален строг режим. Споразумението е окончателно.

Публикувано от Дамян Дамянов