in

Красен Кралев: На пролет „Черно море“ ще играе на „Тича“

„Черно море“ ще играе на стадион „Тича“ от втория полусезон на Първа професионална лига. Това заяви спортният министър в оставка Красен Кралев за Медийна група „Черно море“. До 60 дни трябва да приключат ремонтите дейности. Осигурени са и осветление и материалите.

„Ремонтът е започнал , има подписани разрешения, строителна площадка,, от Общината има подписан договор, финансите са осигурени, така че смятам, че ще приключи в срок – заяви Кралев. – Има 60 дни от откриването на строителната площадка, в които ремонтът трябва да бъде извършен. Всички неща, за които ми е известно – осветлението, необходимите материали, лампи, т.н., кабели, купени са, така че нещата са си в срок. Вторият полусезон Черно море ще играе на „Тича.“

Красен Кралев беше категоричен, че до два месеца трябва да приключат ремонтните дейности. „60 дни е срокът , нали откакто беше открита строителната площадка, от миналия понеделник, така че дори и да има причини – лошо време, знаем, че във Варна няма сняг, няма заледяване, но дори и да има такива случаи – има достатъчно време стадионът да бъде завършен, смятам, че всичко ще бъде наред, няма причина да се притесняваме от срокове“.

Държавата се ангажира да помогне за ремонтите на стадионите в Горна Оряховица, Русе и „Тича“ във Варна, заради сходните проблеми на трите съоръжения.

Стадионите трябва да отговарят на изискванията на Българския футболен съюз.
Министър Кралев награди световния шампион на К1 от Москва за професионалисти Владимир Вълев. Тържеството се състоя в Юнашкия салон. Кметът на Варна Иван Портних също уважи срещата. Красен Кралев каза, че е предвидил и парична премия за големия варненски и български шампион.

Публикувано от Дамян Дамянов