in

„Дворецът“ в Балчик ще бъде сцена на международни фестивали през новата година

„Дворецът“ в Балчик ще бъде сцена през 2017 година на редица международни фестивали, спектакли и други културни събития, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова, цитиран от БНР Варна. Новият творчески сезон ще бъде открит с изложба на оригинални скици и илюстрации на Илия Бешков, съхранявани във фонда на художествената галерия в Плевен, добави директорът на културния център.

Ценителите на класиката ще могат да видят през юли спектакъла „Лебедово езеро“ на открита сцена върху тревен килим. За представлението,което се урежда в партньорство с Музикален продуцентски център-Варна,ще пристигнат солисти на Болшой театър, информира Жени Михайлова. По думите й през годината предстоят нови издания на международния фестивал на късометражното кино „В „Двореца“, на международния форум на студенти от висши училища по изкуствата „Виа Понтика“, на арт форума „Без граници“, на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ и други.

Вече е договорена с швейцарско сдружение и десетдневна програма от майсторски класове и концерти в „Music Campus Balchik“ с участието на световноизвестни музиканти. Новост през сезона ще бъдат прожекции на кинотворби, спечелили отличия на фестивала „Любовта е лудост“ през август.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов