in

Зимната обстановка във Варна, Добрич и Балчик към 14:00 часа

В Добричка област пътищата остават затворени и непроходими, съобщават от Областния съвет за сигурност. Почистването на заснежените пътни трасета е затруднено заради силния вятър, преспите и снегонавяванията. Без електрозахранване са 52 села в областта, без вода – 37 села. Снежната покривка в региона е 24 см, съобщава БНР Варна.

Със заповед на кмета Николай Ангелов се удължава ваканцията за учениците от учебните заведения на територията на община Балчик. Всички пътища в района са затворени за движение на МПС. Към 10.30 ч. роторен снегорин разчистваше пътя в посока село Храброво. Целта е да може там да стигне авариен екип за отстраняване на повреда в електрическата мрежа. Ток няма и в село Гурково. Пътят до там е блокиран от преспи в отсечката след разклона за село Царичино. Кметът съобщи, че ще търси помощ от армията за още техника, с която да се чистят пътищата в района.

Учениците от общините Варна и Девня също ще имат още един ден ваканция, на 9-ти януари, понеделник е неучебен ден. Те ще трябва да се върнат в клас на 10-ти януари, вторник. В Добрич – кметът Йордан Йорданов удължи ваканцията до 11-ти януари, включително заради лошото време. До средата на другата седмица ще продължават да работят четирите дежурни градини – с номера 7, 10, 24 и 26, а от шестте детски ясли ще дежурят Детска ясла № 3 и Детска ясла № 5.

Магистрала „Хемус” вече е отворена до София,във Варненска област разчистването на пътищата продължава. Продължава работата по отстраняването на авариите в електроснабдяването на 18 населени места в област Варна, които са без ток, сред тях е и село Каменар.

Публикувано от Дамян Дамянов