in

Работи се по осигуряване на достъп до всички населени места в община Аксаково

Работи се по осигуряване на достъп до всички населени места в община Аксаково, това каза кметът инж. Атанас Стоилов.

По думите му ситуацията е затруднена в една част от общината. Между Аксаково – Игнатиево – Слънчево – Припек – Доброглед е проходимо. Отворени са и подходите към автомагистрала „Хемус“ и към стария път Варна – София. Отворен е пътят към село Изворско, работи се в посока село Зорница. Пътят за село Любен Каравелово е отворен, работи се към Засмяно, писа Фокус.

„Машини пробиват пътя към Крумово, Ботево, Радево, Новаково. След отваряне на пътя за Добрич до една част от селата ще има достъп. По участъка Новаково-Долище и Долище – Каменар също работят машини. Пътят за Кичево е отворен. За село Осеново също подходът към главния път Кичево – Албена е отворен. Работи се към Орешак и Климентово.

Пътят към Генерал Кантарджиево също е отворен“, каза още кметът инж. Атанас Стоилов. Той подчерта, че всички населени места в общината имат ток и вода към момента. Училищата и детските градини в Аксаково и Игнатиево работят.

Има издадена заповед само за училищата в селата Любен Каравелово, Изворско и Въглен, тъй като пътищата към тях са затворени. Очакванията са до края на деня достъпът до всички населени места да бъде възстановен, подчерта кметът.

Публикувано от Дамян Дамянов