in , ,

Рекордна консумация на ТОК. А сметките какви ще са?

Рекордното потребление на ток през последната седмица поставя много въпроси на дневен ред, написа в блога си Георги Костов
Оказа се, че нашата енергетика е стигнала до там, че България да иска да купува ток от Румъния. Както знаем България е не малък износител на ток, а сега се налага да купуваме… Метеорологичните условия в страната поставят въпроса дали наличните мощности ще издържат още една буря.

Не мога да не задам и така неудобният въпрос, който вълнува всички български граждани: Колко ще са високи сметките за ток?
Да очакваме ли при рекордно потребление и рекордни сметки?
Когато се върнем 4г.назад във времето през 2013г. и веднага си спомняме антимонополните протести започнали от Варна. В този период сметките за ток на едно домакинство бяха 500-600лв. Ситуацията към днешна дата е по-различна.
Очакваните в края на януари сметки със сигурност ще са високи, но кой ще носи политическата отговорност. Както знаем по това време България няма да има правителство. Периода съвпада с назначаването на служебно правителство.
Разбира се от тази ситуация има и печеливши. Но дали те ще се възползват от народа и дали народната любов ще бъде насочена към някой нов политически проект, тепърва предстои да разберем.

Георги Костов е главен редактор в медия Нова Варна. Експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил активен участник в политиката, до оттеглянето му след започване на проекта Нова Варна
Източник: georgikostovbg.wordpress.com

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/