in

СК „Черно море Бриз“ отчита успешна година

СК „Черно море Бриз“ отчита като успешна спортно-състезателната 2016 г.

Клубът беше домакин и организиратор на 5 спортни прояви на Община Варна, 3 регати от календара на БФВ и 3 държавни първенства.

Също така беше съорганизатор и участник във Черноморските младежки игри и регата TALL SHIPS.

В края на годината Община Варна приключи ремонта на Елпромското дере.

Предстои въстановяването на спортната база и материалната част. В клуба работиха 2-ма треньори. Учебно-тренировъчният процес се провеждаше на клубната база и Варненското езеро.

Участвахме в 22 състезания от държавния спортен календар на БФВ и спечелихме над 100 отличия. От държавни първенства завоювахме 16 златни, 12 сребърни и 7 бронзови медала.

Злато спечелиха Мариела Николова в клас Лазер Радиал, Павел Оводовский в клас Фънборд, Калина Маринова в клас Оптимист, Александър Лазаров и Тихомир Тотев в клас 470, екипажът на яхта Меч със шкипер Боян Костов в клас Петерсон, Цветослав Мавродиев и Георги Иванов в клас Кадет при юношите младша възраст, Светлин Попов и Никола Асенов в старшата, които спечелиха и купа България.

Медали взехме в следните класове: Оптимист, Кадет, 420, Лазер 4,7, Лазер Радиал, Лазер Стандарт, 470, Фин, Фънборд, ЯЛ-6 и Петерсон.

В националния отбор бяха повикани Калина Маринова, Даниел Николов и Мариела Николова, които участваха в световни европейски и балканско първенство.

На световното първенство за девойки в Нова Зеландия Мариела Николова се класира 25-та в клас Лазер Радиал, спечели и специалния приз на Световната федерация WORLD SAILING.

И през изминалата година СК „Черно море Бриз“ затвърди позицията си на един от водещите отбори в България. Ръководството на клуба благодари на своите членове, състезатели и деятели за активното им участие и постигнатите резултати през изминалата година.

На 18 януари, сряда, от 18 ч клубът ще награди своите състезатели в Двореца на култура и спорта.

Публикувано от Дамян Дамянов