in

Граждани от Варна срещу Крамер. „Завзеха тротоара в квартала!“ Общината бездейства

Въпреки засиленото недоволство на граждани заради превзетите, според тях, територии и липсата на място за нормално преминаване по тротоарите, от Oбщина Варна, район Приморски, няма никаква искрица на заинтересованост по отношение на проблема. Може би местните общинари от район Приморски са заинтересовани от благодетелите си по време на предстоящите избори отколкото за хората?

Припомняме случая:

Жителите на т.нар. „генералски“ улици в района на Червения площад във Варна побесняха срещу непрестанно разширяващото се заведение в района. В социалната мрежа, Facebook, потърпевшите изразиха мнение, че са доста обезпокоени, както от действията, така и от отношението на собственика на заведение „Крамер“.

Ето какво написаха: НАГЛОСТТА КРАЙ НЯМА „Крамер“ преляха чашата! Кой им дава да се държат феодално в квартала. Преминаха през всички метаморфози на бизнеса в България, фирмата оцеляват и вероятно това според тях им дава права да се държи феодално, господарски и надменно към хората от квартала. С течение на времето „Крамер“ обсеби все повече и повече общински площи, като нито е ясно как точно става това, нито има някакви логични или други основания за това.

Демонстрират само близост със силните на деня. От една наглед симпатична сладкарничка в квартала, днес имаме налице търговски обект, разширил се направо грозно. В крайна сметка обаче хората на град Варна не са толкова прости. Ние желаем около домовете ни да има красиви детски площадки, които са обсебени от въпросната фирма, чисти и проходими тротари. Тези тротоари обаче днес са заети от безкрайните маси и масички, които собственикът е натрупал навсякъде по протежението на тротоара. Струпаните постройки наистина не дават добра и приветлива визия на квартала…

ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ! В момента се готви подписка до кмета на района. Ще посетим приемния ден на кмета на район „Приморски“, за да се запознаем с документите, които дават права на „Крамер“ да обсебва площи и да лишава хора от условия за разходка и почивка. Припомняме, че функцията на едно районно кметство е преди всичко социална и в името на удобството на гражданите, а не печалба на всяка цена.

Публикувано от Дамян Дамянов