in

Детегледачка дари черен дроб на бебе, за което се грижи (ВИДЕО)

Снимка: Farra Gelato Rosko/Facebook

Детегледачка дари част от черния си дроб, за да спаси бебето, за което се грижи.

Mалката Талия страда от атрезия на жлъчните пътища, което унищожава част от тъканите й, предаде Нова Телевизия. Кирстен Майлс се запознава с трите дечица през лятото на 2016-а година и веднага се привързва към тях. Само три седмици по-късно тя разбира за тежкото състояние на най-малкото – 18-месечната Талия.

Момиченцето може да умре, ако не му се трансплантира черен дроб. 22-годишната студентка от Ню Джърси незабавно решава да провери дали има съвместимост с бебето. Оказва се, че има, и днес Кирстен вече се възстановява след операцията по отстраняване на част от дроба си.

Манипулацията е продължила 14 часа. „Това е съвсем малка жертва. Всичко, което трябваше да направя, беше да престоя в болницата една седмица и да получа 12-сантиметров белег”, разказва Кирстен пред Фокс Нюз.p>

Младата жена е наясно, че сега никога вече няма да може да дари орган – дори на собствените си деца. „За в бъдеще, ако имам дете в подобно състояние, аз не мога да бъда негов донор, дори да имаме 100% съвпадение”, споделя младото момиче.

Публикувано от Дамян Дамянов