in ,

Майка от Варна: Не мога да повярвам за взрива в „Годзила“, редовно водя там детето си

С новината за стряскащ инцидент се събуди Варна тази сутрин. Газова бутилка се взриви в заведение „Godzila“ в „Grand mall“, сочи официалната информация на МВР – Варна.

За щастие няма жертви и пострадали. Свидетели на случилото се са част от персонала на ресторанта. Поради ранния час, в търговския център не е имало посетители, но тук възниква въпросът какво щеше да се случи, ако заведението беше пълно с хора.

По-рано днес, майка с треперещ глас се обади в редакцията на „Нова Варна“.

„Страх ме е“ – бяха първите й думи. „Опасявам се за безопасността на детето си. Вчера бях с него на същото място в мола, където днес имаше експлозия и падна целия таван на „Godzila“. Ами, ако това се беше случило докато бях там с детето си, страх ме е дори да си го помисля. Как мога утре да отида на обяд със семейството си или да се разходя в мола, без да съм сигурна, че няма да има нов инцидент? Аз съм уплашена, а не мога да си представя какво им е на хората, които са станали свидетели на случката. А кой ще потърси отговорност на собствениците, ще има ли виновни този път? Ще мога ли отново да отида спокойна с детската си количка на обяд?“

Според източници на „Нова Варна“, служители в кухнята на заведението са запалили газовите котлони, подготвяйки се за работа, и са ги оставили без надзор.

Бивш служител на въпросното заведение пък твърди, че състоянието на кухненските помещения на веригата ресторанти никак не е добро.

„Мен ме осъдиха за това, че не искаха да ми платят и като си взех парите напуснах месец и половина след подаването на молбата за напускане за две седмици.“ –  коментира още мъжът в социалната мрежа.

От ръководството на мола потвърдиха за инцидента пред „Нова Варна“. Според думите им не са възпрепятствани предстоящите събития в търговския център през следващите дни и той ще продължи да работи според стандартното си работно време.

Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна
Снимка: Нова Варна

700кв.м окачен таван се е срутил при взрива в ресторант „Годзила“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Публикувано от Дамян Дамянов