in

Топ 5 на най-стриктно пазените тайни в света (ВИДЕО)

Конкуренция в бизнеса, а и в други сфери на живота води до непрекъснати опити за копиране на вече наложилите се продукти. Затова много компании да пазят в дълбока тайна как точно се прави печелившият им продукт.

Вижте Топ 5 на най-стриктно пазените тайни в света

Рецептата за подправките на KFC

Рецептата се знае само от двама души в света. Само двама мениджъри знаят тайната на подправката, която се използва за известното пържено пиле, което всички по света ядат. Рецептата се пази в специално съоръжение, все едно пазят съкровище. То има стени, дебели 2 фута и жива въоръжена охрана, както и два уникални пин кода, с които вратата може да се отвори само ако и двамата мениджъри едновременно ги въведат.

Тайната стига дори по-далеч Не всички съставки на подправката се съхраняват на едно място.

Бърглас ефект

Номерът с картите, наречен „бърглас ефект, с който никой магьосник не може да се справи в реалния живот се знае само от двама души в света. Това са г-н Бърглас и неговият чирак Марк Пол. Досега никой друг фокусник не е успявал да направи успешно този намер.

Списъкът на бетселъри на вестник „Ню Йорк таймс“

Никой не знае как точно вестникът изготвя списъкът си с бетселъри. Простото обяснение, което дават от вестника е, че те броят копията на книгите, които са продадени в различните книжарници. Но това не е вярно. Има случаи, когато от някои книги не са продадени много копия, но те са в списъка на вестника. Как „Ню йорк таймс“ изготвят списъка с бетселъри е добре пазена търговска тайна.

Салфетката Хапсбург

Гънките на салфетката Хапсбург са национална тайна в Австрия. Само двама анонимни служители на правителството знаят как да сгънат платнената салфетка в тази форма. Също така няма никакви документи и указания как точно се сгъва салфетката, за да остане в тази форма. Когато анонимните служители, които знаят тайната се пенсионират, те предават тайната на нови двама служители на правителството, които да сгъват салфетките за официалните вечери на управляващите.

Рецептата на Coca-Cola

Много държави и различни компании досега са се опитвали да получат по официален път или тайно да налучкат съставките на Coca-Cola, за да я произвеждат самостоятелно. Но никой досега не е успял. От компанията винаги са пазели дълбоко точните съставки и грамажа за изготвянето на популярната напитка. Рецептата се пази в банков сейф в Атланта.

ВИДЕО: top_5_of_the_net/vbox7.com

Публикувано от Дамян Дамянов