in

Баронеса Денислава Ангелова зарадва две дечица във варненска болница, дари им инсулинови помпи (СНИМКИ)

Днес, две деца и техните родители бяха посрещнати от баронеса Денислава Ангелова в УМБАЛ „Св. Марина“ и получиха дарение от инсулинови помпи и сензорни устройства за тях. Те ще спомогнат двете деца, които са съответно на 3 и 8 години да се радват на нормален живот, без многократно инжектиране на инсулин през деня и без строг дневен режим.

Дарението се случва благодарение на събраните средства от съвместната национална кампания за инсулинова терапия между създадената от баронесата асоциация „Докосни дъгата” и първия в страната Център за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет (ЦИТАТ-Д) в УМБАЛ „Св. Марина“ за лечение на пациенти с диабет на възраст от 0 до 18 г.

Баронеса Денислава Ангелова изказа специална благодарност за подкрепата на ръководството на болницата и лично на проф. д-р Валентин Игнатов – Изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“. От своя страна той заяви, че гарантира ефективната работа на всички лекарски екипи в болницата в полза на децата и техните семейства.

Специална благодарност баронеса Ангелова отправи и към Проф. д-р Виолета Йотова – ръководител на Центъра за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет и Началник на Първа детска клиника в болницата.

Инсулиновите помпи и сензорните устройства за тях бяха връчени от г-жа Грета Желева, представител на жилищен комплекс „Лабиринт“, помогнали за закупуването на апаратите след продажбата на апартаменти.

Дарителите напомниха, че кампанията продължава да набира средства и обществена подкрепа за предстоящия втори национален детски Диабетен лагер „Докосни дъгата“, организиран от нейната асоциация и Центъра по иновативни терапии и авангардни технологии при диабета (ЦИТАТ-Д) към УМБАЛ “Света Марина”.

Публикувано от Дамян Дамянов