in

Движението е здраве! Инициатива „Зимно предизвикателство“ във Варна (СНИМКА)

Варна се включва в отбелязването на инициативата „Зимно предизвикателство“, която ще се проведе на 27-ми и 28-ми февруари /понеделник и вторник/ от 14.00 часа на ледената пързалка в общинския спортно развлекателен комплекс „Младост”.

Организатори са дирекция „Спорт”, със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.

В дните на инициативата ще има изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, демонстративен мач по хокей на лед. Отправена е покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици III-VI клас, които да се запознаят със зимните спортове, и които ще могат да ползват безплатно съоръжението.

Проявата е без състезателен характер, а целта е да се популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Организаторите са предвидели и награди за участващите деца.

Проявата „Зимно предизвикателство“ се организира от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

Публикувано от Дамян Дамянов