in

Присъда за 29-годишен варненец за държане на наркотици с цел разпространение

Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 29-годишния М. Т., привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества.

Спрямо него са предявени обвинения, че на 22 февруари тази година, в автомобил в района на ХЕИ е държал 6 пакетчета с прахообразна субстанция на амфетамин и кутийка с хапчета. Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е лишаване от свобода от 1 до 6 години.

29-годишният М. Т. е многократно осъждан за престъпления, свързани с държането и разпространението на наркотични вещества, както и за други обществено опасни деяния като грабежи и обсебвания. Преди няколко месеца е бил освободен от затвора след изтърпяване на предходна присъда.

Съдът уважи внесеното искане от прокуратурата за налагане на най-тежката процесуална мярка за неотклонение, като счете че е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Самото деяние се отличава с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият има регистриран постоянен адрес, но често отсяда в различни квартири и при свои познати, което затруднява ефективното му установяване на адреса.

Съдът прие, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. 3-дневен е срокът за обжалване на взетата мярка за неотклонение. В случай на жалба делото бе насрочено за разглеждане пред ВОС за 1 март от 13 часа.

Публикувано от Дамян Дамянов