in

„Надежда” отнася две награди от Варна

_DSC4881

 

Екипажът на руския учебен ветроходен кораб „Надежда” ще отплава от Варна с две награди. На церемонията след края на Парада на екипажите по улиците на морската столица, регистрираният във Владивосток 109-метров ветроход бе отличен от Sail Training International (STI) с призове за участник от най-отдалечено пристанище и за „Най-успешен кораб” с 46 участия в регати „Тол шипс”.
Наградите за най-атрактивно участие в Парада на екипажите станаха притежание на пакистанския „Рах Навард” и турския „Бодрум”.
Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов