in

Посетители на Тол Шипс Регата пишат арт-послания за Варна

moto

 

С пърфоманс, изложба и акция с участието на зрителите започна работа мобилната точка за културни контакти Мо-то на Пристанище Варна. Сглобената от палети конструкция е мястото за артистични изяви на автори и зрители в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. Първите посетители, дошли да видят големите ветроходи на Черноморската Тол Шипс Регата във Варна. Те написаха с ярки флумастери своите идеи за Варна 2019 върху флагчета с ярки цветове. Всички те стават част от инсталация в мобилния център.
Зрителите с удоволствие сядат на артистични мебели от велпапе сред картините на варненския маринист Светлин Ненов. Специално за той е подготвил поредица от живописни платна с ветроходи. От мобилната на точка започва и конкурса за детска интерпретация на логото на Варна за евростолица на културата.
В близост до павилиона от палети уоркшоп направи италианският артист Паоло Вивиан, който импровизира с резачка върху дърво.
Всеки ден в мобилната точка ще се случват интересни акции. Публиката на черноморската регата се оказа отзивчива и готова за всякакви творчески предизвикателства още от първия ден.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов