Категории: Други

Кьолн – мечтаната дестинация

Реклама

Кьолн предлага всичко, което един турист може да поиска – музеи, исторически и културни забележителности, забавление. Научете повече за Кьолн – мечтата на туриста.
За Кьолн накратко:
Кьолн е четвъртият най-голям град в Германия. Градът е разположен на двата бряга на река Рейн, което го прави още по-красив. Историята на Кьолн е свързана с древноримските цивилизации и Средновековието. Това многообразие може да се забележи най-лесно в интересната архитектура на града.


Как да стигнем до Кьолн?
Най-лесният начин да стигнете до Кьолн разбира се е със самолет. Цената на двупосочен билет до Кьолн за един възрастен е около 300 евро. Цената може да варира в зависимост от това на коя дата пътувате и коя авиокомпания сте избрали.
Нощувки в Кьолн
Цената на нощувка в Кьолн варира между 80 и 200 лв./вечер в зависимост от хотела. Не забравяйте да проверите за връзки с градския транспорт, преди да резервирате хотел.

Забележителностите на Кьолн
Кьолн предлага забележителности за всеки вкус. Затова и смятаме, че Кьолн е мечтата на всеки турист. Вижте кои са по-популярните забележителности в Кьолн.
Кьолнската катедрала е на първо място. Това е най-голямата готическа катедрала в Северна Европа и един от най-големите християнски храмове в света. Интересното е, че Кьолнската катедрала е строена в продължение на 600 години (XIII-XIX век). Разположена е на 7 000 кв.м. и е символът на Кьолн.


Музеят на спорта е интерактивен музей в Кьолн. В него ще намерите различни изложби и експонати, свързани с историята на спорта, както и специални композиции, посветени на Олимпийските игри в Берлин и Мюнхен. На покрива на Музея на спорта има футболно игрище, ако искате да се раздвижите.

Работно време:

вторник – петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Музеят на горчицата логично разказва за всичко свързано с горчицата. Тук можете да видите как се произвежда този деликатес според кьолнската традиция. Можете да си закупите бурканчета с най-вкусната горчица.

Работно време:

понеделник – петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Музеят на шоколада е далеч по-популярен от този на горчицата, просто защото всеки обича шоколад. На входа на музея с билета ще получите и шоколадов бонбон, а по време на обиколката имате шанс да научите всичко за шоколада. Можете дори да видите на живо как се създават шоколадовите вкусотии. Музеят приютява и какаови дървета, които живеят в специални помещения, за да оцелеят. Освен това в Музея на шоколада в Кьолн се намира и най-големият шоколадов фонтан, висок 3 метра.

Работно време:

вторник-петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Важно: Музеите на спорта, шоколада и горчицата се намират близо един до друг. Ако сте решили да посетите и трите, можете да си купите общ билет. Цената му е средно около 6 евро. Зависи от това дали сте ученик, студент, пенсионер, в група или се ползвате без тези привилегии.
Паркът на фантазиите е сред най-популярните увеселителни паркове в Германия, който предлага забавления за малки и големи.

Работно време:

всеки ден: 9 – 18 часа

Паркът е затворен през по-голямата част от месеците ноември и януари

При посещението си в Кьолн не пропускайте да посетите също и Зоологическата градина, музея Лудвиг и разнообразието от романски църкви.

Източник : rozali.com

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От днес: Ударно скачат цените на билетите за влаковете в България

От днес (7 май) влизат в сила новите цени на билетите за влаковете. Припомняме, че…

преди 3 минути

Край Варна уловиха най-големия шаран, хващан до момента в България (СНИМКИ)

Преди дни рибари се похвалиха с уловен рекордно голям шаран. "Чудовището" тежи цели 36,75 кг.…

преди 8 минути

Проф. Рачев показа какво идва към Балканите: България е в центъра на събитието

По думите на климатолога проф. Георги Рачев в сряда и четвъртък се очакват много валежи…

преди 26 минути

Ваня Григорова регистрира листата на „Солидарна България“ за Варна (ВИДЕО)

Днес (6 май) председателят на коалиция "Солидарна България" (ПП „Изправи се България", ПП "Обединена социалдемокрация"…

преди 38 минути

Всички тези райони във Варна и областта остават без вода на 7 май

От ВиК-Варна съобщават, че следните райони във Варна и областта ще останат без вода днес…

преди 46 минути

Инцидент с кола и мотор край Варна: Пострада млад мъж

Срещу водачка на лек автомобил е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна за…

преди 54 минути