Категории: Други

BMW 2er кросоувър с предно предаване

Реклама

През пролетта на тази година BMW представи своя първи сериен модел с предно предаване. Автомобилът се нарича BMW 2er Active Tourer. Тази премиера шокира мнозина от почитателите на марката, но това явно не притеснява баварците, защото сега те подготвят още по-голяма изненада – кросоувър с предно предаване.
Новината е, че новата генерация на най-малкия кросоувър на BMW, който носи моделно обозначение X1 (горната снимка), ще е с предно предаване. Така иновацията ще се окаже първия баварски автомобил с повишена проходимост с преден задвижващ мост. В качеството на опция обаче ще се предлага и 4х4 система. BMW X1 само със задно предаване няма да има.
Разработката на новото Х1, а така също и купеобразният му аналог Х2 ще протече паралелно със създаването на новите MINI Countryman и Paceman. И четирите модела ще бъдат направени върху платформата UKL1, която вече се използва в компактния ван 2er Active Tourer – първото BMW с предно предаване.

2er Active Tourer

Поради спецификата на платформата немците ще се откажат от надлъжно разположен агрегат и ще прибегнат до по-конвенционалните напречно разположени мотори. От BMW не изключват и по-специална, удължена версия на Х1 и Х2, която ще се предлага отново с предно предаванe и ще е за пазарите в Китай, Сащ и Русия.
В движение X1 и X2 ще се привеждат от три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Мощността на първите ще е в диапазона 137 – 234 к.с., а моторите работещи на нафта ще са с мощност от 115 до 170 коня. Ще има естествено и наточени версии с двулитров двигател с мощност 300 конски сили.
Подобна модификация на Х1 и Х2 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за време под 5 секунди, а максималната скорост ще е електронно ограничена на стандартните 250 км/ч. Тези автомобил ще се конкурират с алтернативи като Audi RS Q3 и Mercedes-Benz GLA 45 AMG.
Не е изключена и разработката на хибридни версии на кросоувърите с предно предаване. Силовият тракт на тази модификация ще включва 15-литровия бензинов турбо мотор от Active Tourer, който е с мощ 190 конски сили, като съвместно с него ще работи и електромотор. Максималната скорост на хибрида ще е 200 км/ч.

BMW X2

Източник: fakti.bg

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гръмотевици, облаци и дъжд: Къде е хубавото време

През първите дни от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи,…

преди 35 минути

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200 бегачи от 33 държави се…

преди 39 минути

Грандиозен финал на Евровизия 2024: Победител е Швейцария (ВИДЕО)

Стана ясно, че Швейцария печели за трети път Евровизия след първото издание на конкурса през…

преди 45 минути

НА ЖИВО: Проследете Маратон Варна ТУК (ВИДЕО)

Днес стартира Маратон Варна. За втора поредна година Маратон Варна посреща участниците с обновено трасе.…

преди 2 часа

Изтича важен срок за пенсионерите в България, които получават пенсиите си от пощата

Както е известно майските пенсии започнаха да се изплащат по стандартния график между 7 и…

преди 2 часа

Невиждано големи и агресивни плъхове превзеха цял остров

Стана ясно, че учени в САЩ са загрижени за разпространението на гигантски гамбийски плъхове, които…

преди 2 часа