Категории: Други

10 неща в живота, за които си струва да се впрегнем

Реклама

1 Мечтите и правата ни. Започваме с най-важното. Защото понякога се случва да бъдем подложени на сериозни изпитания в живота и някак да забравим да се борим и да отстояваме себе си. Не го прави. Каквото и да ти струва, не се предавай. Защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, и минимум толкова ценен, колкото му е заложено от Конституцията.

2 Партитата. Но не онези в петък и събота вечер, така добре познати на всички ни. Става дума за партитата, посветени на близките ни. Кога последно организира купон изненада по случай рождения ден на сестра ти, майката ти, баща ти или кучето? Ако отговорът е „Амии…“, е време да си обещаеш, че още тази година ще го направиш. Ясно е, че ако не си мръднеш пръста, те ще ти простят, нали затова са близките… Но истината е, че въпросният дребен жест ще ти донесе удовлетворение, далеч по-голямо от шопинга и повишението в работата например. А като казахме шопинг…

3 Месечната вноска по кредитната карта. Не за друго, а защото човек и добре да живее и да харчи, идва време, когато получава есемес с една известна сума. И тогава му става ясно, че безплатен обяд няма. Както и, уви, няма безплатни потничета, полички, тишърти, самолетни билети, хотели и т.н. Няма абсолютно никакъв проблем да се ощастливяваш от време на време с по някоя покупка, но задължително прави сметка колко е набъбнала сумата, която трябва да връщаш.

4 Новопоявилата се луничка. Кошмарният ПМС, продължителната мигрена и т.н. Разбира се, винаги можеш да кажеш една молитва „Ох, Боже, дано всичко да е наред“ и да се завъртиш три пъти в посока, обратна на часовниковата стрелка, след което решително да се прекръстиш и… да забодеш глава в пясъка. Лошото е, че това едва ли ще помогне. Ако има някаква обезпокоителна промяна в тялото ти, която ти прави впечатление, трябва да потърсиш причината.

5 Презервативите. „Скъпа, ще те пазя, довери ми се.“ Колко пъти си чувала любимата на мъжете креватна мантра? Със сигурност ще имаш „удоволствието“ да я чуеш поне още толкова пъти. Но ти не й се връзвай в никакъв случай, защото тази проста предпазна мярка наистина може да спасява животи!

6 Задграничният паспорт. Личната карта или шофьорската книжка. Дебитната карта. По неизвестна никому причина личните ни документи имат склонността да изчезват безследно точно когато ни трябват спеш-но. И след като обърнем цялата къща наопаки и най-сетне ги открием зад шкафа за обувки, където най-вероятно ги е навряла котката, си отдъхваме блажено… само за да открием миг-два по-късно, че са с изтичащ срок…

7 Перфектната линия на веждите. Да, признаваме, че звучи супер повърхностно. Но това е така само на пръв поглед. Защото, която и книга за езика и жестовете на тялото да отвориш, тя ще ти каже, че очите и изражението са от ключово значение за впечатлението, което оставяме у околните при комуникация. А както знаеш от опит, промяната във веждите сменя излъчването на цялото лице. Един супер прост пример: сети се за своя позната личност със сключени вежди. Винаги ти изглежда сериозна и леко свъсена, нали?

8 Осигуровките. Да, ужасно прозаично е. Но истината е, че някой ден ще стигнеш до родилния дом, ще ти се наложи да използваш медицинска помощ, както и – живот и здраве – все някак рано или късно ще го добуташ до пенсия. И тогава ще си си благодарна, че си помислила по темата навреме.

9 Неизяснените отношения. На този свят сме за твърде кратко, за да прахосваме ценни мигове, енергия и нерви в мисли кой какво точно бил искал да каже, дали ни бил харесвал, обичал, как точно ни бил погледнал и дали не ни бил обиден, сърдит и т.н. Хората са различни и дори да имаш три тапии по психология, пак няма начин да разбереш със 100% сигурност какво им се случва в главата. Единственият начин да го направиш, е да ги попиташ.

10 Любовта. В крайна сметка тя е най-важното нещо на света. Онова, което всички слагаме дори една идея над мечтите и правата ни…

Източник: Glamour България

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ПП-ДБ се сринаха в социологията

Стана ясно, че една четвърт от традиционните избиратели все още не са решили за кого…

преди 2 минути

Внимание, шофьори: Ако пътувате за Бургас утре, това е важно за вас

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ…

преди 2 часа

Обявиха последни новини за състоянието на словашкия премиер

Стана ясно, че животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност след…

преди 2 часа

Почина една от най-популярните личности в света

Стана ясно, че е починала Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор…

преди 3 часа

Важно за всички ученици в България: Кога са на училище

Както е известно в момента тече дълъг уикенд за учениците в България. Децата са на…

преди 3 часа

С какво време започва новата седмица по Черноморието

През нощта облачността ще е предимно значителна и на места в Югозападна България ще превалява…

преди 3 часа